VORES AMBITIONER
The Ark Collection-restauranterne tager alle udgangspunkt i en plantebaseret kost af høj kvalitet og omtanke for vores planet. Vores restauranter er beliggende flere steder i København.
Restaurant Ark er en af dem. For at se vores søsterrestauranter, klik her. Vores menuer er inspireret af årstiderne, lokale råvarer og globale påvirkninger. The Ark Collection har steder til enhver anledning og budget. Gennem vilje og godt håndværk forsøger vi at bevise, at plantebaseret mad kan være spændende og fuld af smag for på den måde at inspirere folk til at spise mindre kød og lette miljøpåvirkningen på vores klode -
‘Conscious, yet exciting, dining.’
VORES BÆREDYGTIG MANIFEST
BÆREDYGTIGHED
Hos Ark stræber vi efter bæredygtighed som en væsentlig del af vores forretningsmodel, lige fra vores mad til vores møbler. Vores cocktails er et kreativt og moderne tvist på klassikerne. Vi er drevet af en bæredygtig ideologi, og næsten alt på menuen er hjemmelavet, uden at vi er gået på kompromis med kvaliteten.
Vores bæredygtige praksis tager udgangspunkt i nulspildstankegangen. Vi genbruger vin, te og kaffegrums og omdanner det til hjemmelavet likør og vermouth. Vi anvender ikke citrusfrugter, men fermenterer i stedet vores egne smage og syrer for at balancere smagen i vores drikkevarer. I vores cocktails og drinks bruger vi 90% nordisk spiritus for at vise respekt for vores lokalsamfund. Vores vine er fra små vingårde i Europa. Næsten alle vores vine er 100% økologiske, nogle er biodynamiske og nogle er naturvine. Vores øl er fra Mikkeller.
Vores menu fokuserer på årstiderne, og hvor det er muligt, også på lokale råvarer. Vores bæredygtige tilgang afspejles i, hvad der serveres på tallerkenerne og i hele processen fra levering af råvarer til forberedelse af maden. De fleste af vores leverandører ligger inden for to timers kørsel, og mange af dem leverer vores produkter på cykel. Vi genbruger mange af vores råvarer og produkter som tilbehør i vores cocktails, og vi genbruger også vin til fx saucer og bananskræl til cocktails.
Vi anvender bæredygtige toiletartikler, og vi sorterer al vores affald. Vi er ikke perfekte, men vi prøver - og vi tror virkelig på ordsproget
’We don’t need a handful of people doing zero waste perfectly. We need millions of people doing it imperfectly.’
BÆREDYGTIG DESIGN
i samarbejde med Studio Tine Mouritsen