VORES AMBITIONER

The Ark Collection-restauranterne tager alle udgangspunkt i en plantebaseret kost af høj kvalitet og omtanke for vores planet. Vores restauranter er beliggende flere steder i København.

Restaurant Ark er en af dem. For at se vores søsterrestauranter, klik her. Vores menuer er inspireret af årstiderne, lokale råvarer og globale påvirkninger. The Ark Collection har steder til enhver anledning og budget. Gennem vilje og godt håndværk forsøger vi at bevise, at plantebaseret mad kan være spændende og fuld af smag for på den måde at inspirere folk til at spise mindre kød og lette miljøpåvirkningen på vores klode -
‘Conscious, yet exciting, dining.’

VORES BÆREDYGTIG MANIFEST

BÆREDYGTIGHED

Hos Ark stræber vi efter bæredygtighed som en væsentlig del af vores forretningsmodel, lige fra vores mad til vores møbler. Vores cocktails er et kreativt og moderne tvist på klassikerne. Vi er drevet af en bæredygtig ideologi, og næsten alt på menuen er hjemmelavet, uden at vi er gået på kompromis med kvaliteten.

Vores bæredygtige praksis tager udgangspunkt i nulspildstankegangen. Vi genbruger vin, te og kaffegrums og omdanner det til hjemmelavet likør og vermouth. Vi anvender ikke citrusfrugter, men fermenterer i stedet vores egne smage og syrer for at balancere smagen i vores drikkevarer. I vores cocktails og drinks bruger vi 90% nordisk spiritus for at vise respekt for vores lokalsamfund. Vores vine er fra små vingårde i Europa. Næsten alle vores vine er 100% økologiske, nogle er biodynamiske og nogle er naturvine. Vores øl er fra Mikkeller.

Vores menu fokuserer på årstiderne, og hvor det er muligt, også på lokale råvarer. Vores bæredygtige tilgang afspejles i, hvad der serveres på tallerkenerne og i hele processen fra levering af råvarer til forberedelse af maden. De fleste af vores leverandører ligger inden for to timers kørsel, og mange af dem leverer vores produkter på cykel. Vi genbruger mange af vores råvarer og produkter som tilbehør i vores cocktails, og vi genbruger også vin til fx saucer og bananskræl til cocktails.

Vi anvender bæredygtige toiletartikler, og vi sorterer al vores affald. Vi er ikke perfekte, men vi prøver - og vi tror virkelig på ordsproget

’We don’t need a handful of people doing zero waste perfectly. We need millions of people doing it imperfectly.’


Vi er blevet gode venner med vores leverandør og Danmarks eneste lokale og økologiske urbane svampefarm, Funga Farm. Faktisk så tæt, at vi nu ejer en del af det. Vi mener, at svampe muliggør en mere bæredygtig fremtid.



fouragere

Fra marts til november fouragerer vi til vores restauranter. Ved at forsyne os med råvarer fra den vilde, danske natur får vi mulighed for at skabe en mere lokalt forankret menu. Vi plukker omkring 40 forskellige planter på Sjælland, Bornholm og nogle gange Sverige. Vi er trænet af Nomas hovedansvarlige for fouragering, og vi følger hendes mantra om at genindføre den vilde natur på restauranternes menukort. Vi fouragerer ansvarligt, og vi tager kun det, vi har brug for fra steder, hvor der vokser rigeligt. På nogle af planterne plukker vi kun deres toppe for at tilskynde dem til yderligere vækst.


VORES BAR

Vores cocktails er et kreativt og moderne tvist på klassikerne. Vi er drevet af en bæredygtig ideologi, og næsten alt på menuen er hjemmelavet, uden at vi er gået på kompromis med kvaliteten.
Vores bæredygtige praksis tager udgangspunkt i nulspildstankegangen. Vi genbruger vin, te og kaffegrums og omdanner det til hjemmelavet likør og vermouth. Vi anvender ikke citrusfrugter, men fermenterer i stedet vores egne smage og syrer for at balancere smagen i vores drikkevarer. Vi anvender 90% nordisk spiritus i vores cocktails og drinks for at vise respekt for vores lokalsamfund. Vores vine er fra små vingårde i Europa. Næsten alle vores vine er 100% økologiske, nogle er biodynamiske og nogle er naturvine. Vores øl er fra Mikkeller, og vores cider er fra Cider Revolution i Nordvest.


Håndlavede keramik Restaurant Ark

KERAMIK

Vores keramik er lavet af den lokale kunstner Hannah Blackall @blacksmithceramics.
Hendes produkter er håndlavede og glaseret med en unik satinmat finish, og ikke to stykker er ens.
Materialerne, dvs. glasuren og leret, kommer fra Danmark.


BÆREDYGTIG DESIGN

i samarbejde med Studio Tine Mouritsen

plantekasser

Hos Ark elsker vi at arbejde med folkene bag LoudLiving. For os er det vigtigt, at vores partnere stemmer overens med vores værdier, og det gør de netop med deres etos om bæredygtigt interiørhåndværk og brug af genbrugsmaterialer. Rasmus og hans team har bygget disse plantekasser til os af genbrugt Douglas-træ, der er taget fra en nedrevet bygning på Jagtvejen tæt på Vibenhus Runddelen.

TANG LAMPER


Design: Jonas Edvard

Lamperne er fremstillet af tang og alger fra danske strande og genbrugspapir. Den naturligt forekommende lim i algerne støber materialet sammen og giver det en korkagtig overflade.


MØBLER


Designer: Hvidt & Mølgaard, Sami Kallio


Studio: &Tradition



Vores møbler er 100% FSC certificeret, og vi viser respekt for traditionelt dansk design. 'Drawn'-stolen daterer tilbage til 1956, men er stadig relevant i dag, og er understøttet af Sami Kallios massive træborde, 'In Between'.
Denne kombination af fremragende håndværk og organiske former bringer en følelse af tidløshed, autenticitet og skønhed til vores restaurant.


Upcycled Gulvbjælker Restaurant Ark

gulvbjÆlker STOLE

Disse charmerende træbjælker er vores gamle trægulv, som vi besluttede at omdanne til loungestole.